Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διεύθυνση του Εργαστηρίου

Διεύθυνση του Εργαστηρίου

Το Εργαστήριο διευθύνεται από την κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου (Despina Sidiropoulou-Dimakakou), Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Τμήματος Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.. Η κ. Σιδηροπούλου-Δημακάκου έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο  Wisconsin – Madison των Η.Π.Α. και στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική της διατριβή.

Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός». Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Επαγγελματική Αξιολόγηση, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Επαγγελματική Συμβουλευτική του γενικού πληθυσμού,  των γυναικών και των ειδικών κοινωνικών ομάδων.

Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με διάφορα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής γενικών και ειδικών κοινωνικών ομάδων  καθώς και με προγράμματα κατάρτισης Συμβούλων και Καθηγητών Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει  τέσσερα βιβλία  και δημοσιεύσει πάνω από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και αυτοτελείς τόμους. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.