Αρχική σελίδα » Επιστημονικό Έργο » Ερευνητικά Προγράμματα και Προγράμματα παρέμβασης

Ερευνητικά Προγράμματα και Προγράμματα παρέμβασης

Πρόγραμμα Attica Broadcasting Activities, για τους απολυμένους από τoν χώρο των επιχειρήσεων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.)

Το πρόγραμμα Attica Broadcasting Activities περιελάμβανε την υλοποίηση μιας σειράς αλληλοεξαρτώμενων δράσεων-ενεργειών με τίτλο «Δραστηριότητες Προγραμματισμού και Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών», οι οποίες σχετίζονται με απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο των Μ.Μ.Ε., με στόχο, αρχικά, την ενίσχυση 928 ατόμων, απολυμένων από 16 επιχειρήσεις του ως άνω κλάδου, καθώς και τη στήριξή τους για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, είτε ως μισθωτοί είτε ως αυτοαπασχολούμενοι.

Οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου (Πρόσκληση με κωδικό EGF/2014/018 EL/Attica Broadcasting, Αύγουστος 2015) ήταν:

  • Επαγγελματική Συμβουλευτική
  • Κατάρτιση (Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση ή Εξειδικευμένη Κατάρτιση)
  • Διαμόρφωση Επιχειρηματικών Σχεδίων
  • Επιδότηση Κινητικότητας.

Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Η υλοποίηση του έργου ανατέθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα η Ενέργεια «Επαγγελματική Συμβουλευτική» ανατέθηκε στο Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής του Τμήματος Ψυχολογίας.

 

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ) με Θέμα: "Επαγγελματική Αγωγή στην Ελλάδα και τον κόσμο". Εισήγηση με Θέμα: «H διαχείριση της σταδιοδρομίας στο πλαίσιο της ρευστότητας των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών – Το παράδειγμα των συνεδριών επαγγελματικής συμβουλευτικής σε απολυμένους από το χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.)» Αθήνα 10-11/12/2016.

 

Στο πρόγραμμα εργάστηκαν ως επαγγελματικοί σύμβουλοι απόφοιτοι του ΠΜΣ «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός».